ÇOCUK GÖZÜNDEN KONYA

Konya’ya farklı zamanlarda gidip şehir merkezinde Mevlana Müzesi, Şems-i Tebrizi Türbesi, Alaaddin Tepesi, Karatay Medresesi gibi tarihi mekanları gezmiş, Şeb-i Aruz’a katılıp semazenleri seyretmiş, tarihi köy Sille’nin taş sokaklarında gezinmiş, meşhur bamya çorbasının, bıçak arasının etli ekmeğinin ve tandırının tadına bakmıştık. 

Bu kez, Konya seyahatimiz öncekilerden farklı olarak çocuk merkezli gerçekleşti. İşte size minicik bir Çocuk Gözünden Konya Rehberi... Biz gezerken çok eğlendik, umarım size de ilham olur.

Tropikal Kelebekler Bahçesi

2015 yılında açılan ve Avrupa’nın en büyüğü olan Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi, 45 farklı türdeki on bin kelebeğe ve yirmi bin adet bitkiye ev sahipliği yapıyor.

Etrafta neşeyle uçuşan rengarenk kelebekler, devasa yapraklı tropik bitkiler, müzesinde sergilenen böcekler sayesinde çocuklar için de bir cazibe merkezi.

Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi
Tropikal Kelebekler Bahçesi

Konya’nın tarihi köyü Sille’ye ve meşhur Meram Bağlarına da yakın mesafede yer alan Tropikal Kelebekler Bahçesi ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için https://www.selcuklu.bel.tr/ilcemiz/detay/288/konya-tropikal-kelebek-bahcesi.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

80 Binde Devrialem Parkı

2014 yılında açılan ve çok büyük bir yerleşkeye yayılan 80 Binde Devrialem Parkı farklı konsepte sahip 3 parkı bünyesinde bulunduruyor. 

T-Rex Parkında; hareketli ve sesli dinozor maketleri yer alırken; Cihan-ı Türk Parkında önemli Türk mimari eserlerinin minyatürleri bulunuyor. 

T-Rex Parkı

Pamuk Şekeri Parkında ise Taş Devri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Rapunzel, Batman gibi çok sayıda masal, film ve çizgi film karakteri yer alıyor.

Pamuk Şekeri Parkı

Bünyesinde süs havuzları ve çocuk oyun alanlarını da barındıran park çocukların tüm günü geçirebilecekleri çok keyifli bir alan olduğu için özellikle çocuklu ailelerin tarafından sıklıkla tercih ediliyor.

Cihan-ı Türk Parkı

Parkla ilgili detaylı bilgiye https://www.meram.bel.tr/tesis/80-binde-devri-alem-parki adresinden ulaşabilirsiniz.

T-Rex Parkında Hareketli Dinozor Maketleri

Konya Bilim Merkezi

Farklı yaş gruplarından çok sayıda ziyaretçiyi bilimle buluşturmayı amaçlayan Bilim Merkezi; bilim ve teknolojiyi toplum için erişilebilir hale getirmek amacıyla kurulmuş. Vücudumuz, Dünyamız, Evrenimiz ve Yeni Ufuklar gibi çok sayıda galeride sergilenen maket ve araçları etkileşimli olarak inceleme imkanı mevcut. Örneğin; hamile bir kadının karnını ultrasonla taramak, metal çubuklara tutunarak kendi kalp atım ritmini izlemek, solunum sisteminin ya da sindirim sisteminin çalışma mekanizmalarını deneysel olarak öğrenmek mümkün. Uzay gemileri, robotik, basit makaralar, jeneratör, periyodik cetvel gibi biyoloji, fizik ve kimyanın çok farklı alanlardaki uygulamalarını yine etkileşimli olarak deneyimlemek her yaş grubundan çocuk ve yetişkin için harika bir keşif ve öğrenme yöntemi.

Konya Bilim Merkezi

Konya Bilim Merkezi ile ilgili detaylı bilgi için https://www.konyabilimmerkezi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kyato Japon Parkı

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Kyato Şehir Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir anlaşması sonrasında inşa edilen Kyato Japon Parkı Japon mimarisinden izler taşıyor. Japon stilinde budanmış ağaçları, harika peyzaj düzenlemesi, içinde kuğu ve ördeklerin yüzdüğü küçük gölü ile hem çocukların hoş vakit geçirebileceği hem de doğa severlerin merak ve ilgiyle gezebileceği bir alan. Park içinde yer alan ve çok hoş bir manzaraya sahip olan Kafem adlı restoranda kahvaltıdan ana yemeğe birçok alternatifi bulmak mümkün.

Kyato Japon Parkı


Yorumlar

Popüler Yayınlar