BODRUM’UN SARI YAZINDA GEZİLECEK YERLER: ZAİ YAŞAM VE DİBEKLİHAN

ZAİ YAŞAM

Adını “zeytin” anlamına gelen Zai kelimesinden alan Zai Yaşam; Kütüphane, Nan, Art ve Zest (Mutfak) kısımlarından oluşuyor.

Zai Yaşam ziyaretçilerine gastronomi, müzik, sinema, tiyatro, edebiyat ve sanat alanlarında farklı deneyimleri yaşayabilecekleri harika bir atmosfer sunuyor. 

Sıcak yaz günlerinde büyük zeytin ağaçlarının gölgesinde oturup dinlenebileceğiniz, özenle oluşturulmuş kitap seçkisine sahip modern kütüphanesinde kendinizle bir başınıza kalabileceğiniz, bahçesinde yer alan heykelleri dakikalarca inceleyerek üst seviye sanatsal bir deneyim yaşayabileceğiniz çok özel bir yer burası. 

Özellikle, Nazan Berk Edis imzalı çocuk ve yetişkin temalı heykeller insanın içinde çok derinde bir yerlere dokunuyor.

Konser, tiyatro, film gösterimi gibi etkinliklere de ev sahipliği yapan Zai Yaşam’ın farklı sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapan bir sergi salonu da var. Ziyaretim sırasında gezme fırsatını yakaladığım ressam Ramazan Can sergisinin bana oldukça ilginç ve güzel bir deneyim yaşattığını söyleyebilirim.

İyi kahve içmeyi sevenler için güzel bir yeni nesil kahve menüsü bulunuyor. Sizin için de kitabın en güzel eşlikçisi kahve ise profesyonel baristalar tarafından hazırlanan bu kahveleri deneyimlemelisiniz.

Zai Mutfak’ta belirli dönemlerde çeşitli atölye çalışmaları ve gastronomi festivalleri de düzenleniyor.

Pazartesi günleri kapalı olan Zai Yaşam maalesef 15 yaş altında misafir kabul etmiyor.

Zai ile ilgili detaylı bilgilere https://zaiyasam.com/zai-yasam web adresinden ulaşabilirsiniz.


DİBEKLİHAN KÜLTÜR VE SANAT KÖYÜ

Bodrum’un ortasında; otantik bir atmosferde taş bir hanın içinde kültür ve sanata doymak ister misiniz? İşte, Ortakent’te yer alan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü bunun için biçilmiş bir kaftan. 


Begonvillerle çevrili bu taş hanın içindeki küçücük dükkanlarda ahşaptan seramiğe, camdan halıya ve antika objelere dek uzanan geniş bir yelpazede envai çeşit el emeği ürün satılıyor. 



Giriş katında yer alan cafe, harikulade pasta ve kahveleri ile damakları şenlendirirken üst kattaki restoran da güzel bir manzaranın eşlik ettiği birbirinden leziz yemekleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Çeşitli sergilere, konserlere, söyleşilere ve etkinliklere de ev sahipliği yapan Dibeklihan; Bodrum Ortakent’e yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeniz gereken nadide mekanlardan biri.

Daha detaylı bilgi için; https://dibeklihan.com/hakkinda


Yorumlar

Popüler Yayınlar